Мир посеред бурі

Приєднуйтеся до нас у Телеграм або Вайбер

ЄВАНГЕЛІЄ ВІД МАРКА, 4:35-41.

Наше життя рідко виявляється таким спокійним, яким ми його собі уявляємо. Проблеми супроводжують нас на кожному кроці. Чи можемо ми відчувати мир у розпалі шторму? Біблія покаже нам 4 ключі до внутрішнього миру в складних обставинах.

Давайте прочитаємо Євангеліє від Марка 4:35-41:

«Увечері того ж дня [Ісус] сказав їм: «Перепливемо на той бік». І, залишивши народ, вони взяли Його з собою, як Він був на човні; інші човни попливли за ними. І зірвалась велика буря; хвилі заливали човен так, що він уже наповнювався водою. А Ісус був на кормі і спав на подушці. Вони розбудили Його і говорять Йому: «Учителю, невже Тобі байдуже, що ми гинемо?» Він устав і заборонив вітрові, а морю сказав: «Замовкни, перестань!» І вітер вщух, і настала велика тиша. І Він сказав їм: «Чого ви такі боязкі? Чому у вас немає віри?» А вони дуже налякались і говорили між собою: «Хто ж Він, що вітер і море підкоряються Йому?»

Марка 4:35-41

Ключ 1. Довіртеся Божому Слову

Зверніть увагу, що Ісус сказав: «Перепливемо на той бік». Він не говорив: «Спробуємо перепливти, а раптом вийде».

Задумайтесь: Бог на початку біблійної історії сказав «Хай станеться світло!» – і створив увесь світ. А зараз Бог говорить учням: «Перепливемо…». Його слова мають ту ж силу. Учні бачили багато чудес Ісуса, а тепер їм було варто довіритись Його слову.

Ключ 2. Не залишайтеся у страхові

Ісус запитав своїх учнів: «Чого ви такі боязкі?». Скоріш за все, вони були дуже здивовані Його запитанням. Урешті-решт, човен уже наповнювався водою і хвилі продовжували бити. Серед учнів Ісуса були рибалки: вони-то вже напевне знали, наскільки небезпечною була їхня ситуація.

Але віра є протиотрутою від страху. Справедливим є і протилежне: страх убиває віру. Ісус запитує учнів: «Чому ви так боїтесь навіть тоді, коли Я знаходжусь із вами в човні?». З ними був Бог, але вони дивились на проблеми навколо.

Ключ 3. Будьте впевненими в Божій доброті

Учні запитали Ісуса: «Учителю, Тобі байдуже, чи ми потонемо?». Різке звинувачення, чи не так? Ми теж багато разів за своє життя задаємо це питання Богові. Наприклад:

«Господь, чому, чому це відбувається?»

Нам може здаватися, що всі бурі в нашому житті ініційовані Богом, однак, це не правда. Бог допускає наші проблеми, але це не означає, що Він – їхня причина. Проблеми можуть бути викликані природними причинами, нашими помилками, чи ж дияволом, чи ж вони – дійсно випробування від Бога.

Але абсолютно в кожній ситуації Бог піклується про нас!

«Бо лише Я знаю ті думки, які думаю про вас, – говорить Господь, – думки спокою, а не зло, щоб дати вам будучність та надію.»

(Єремія 29:11)

Ключ 4. Визнайте, що Бог усе контролює

Ісус наказав бурі: «Замовкни, перестань!». І вітер вщух. А учні набагато краще усвідомили, Хто ж такий їхній учитель. Через бурю учні дізнались про Господа багато того, що тільки зміцнило їхню віру та довіру до Нього.

Коли ми відгукуємось на поклик стати учнем Ісуса, то залишаємо все та ризикуємо своїм звичним життям.

Але ми повинні також пам'ятати, що Той, Хто покликав нас, збереже нас у будь-яких обставинах.

Задумайтесь:

  1. Який шторм зараз проходите ви?
  2. Хто поруч із вами?
  3. Чи маєте ви впевненість, що Бог проведе вас через усе?
Поділись: